Omschrijving

TE KOOP (Oostrozebeke)
--> Een perceel bouwgrond landelijk gelegen voor open of half-open bebouwing
--> Unieke locatie (rand Oostrozebeke / Meulebeke / Tielt)
--> 2782 M² oppervlakte (35 M breedte vooraan)
--> Momenteel oude woning op perceel
--> EPC 1004 kWh/m²jaar (UC 1408928)
--> Laag beschrijf - Vrij bij akte

INFO (Ruimtelijke Ordening Oostrozebeke)

Het perceel (Sectie A 434 F) is volledig gelegen in agrarisch gebied. Dit betekent dat de basisrechten voor zonevreemde woningen er van toepassing zijn.

Kadastraal is er slechts 1 woning (huisnummer 17), volgens de gegevens Ruimtelijke Ordening Oostrozebeke is deze woning opgenomen in het leegstandsregister sedert 13/12/2012 en huisnummer 19 is NIET opgenomen in het leegstandsregister.

Gezien er geen stedenbouwkundige vergunning is voor het samenvoegen van beide woningen, zijn er dus stedenbouwkundig op de dag van vandaag nog steeds twee woningen en kunnen er ook twee (koppelbouw) herbouwd worden. Dit is uiteraard niet noodzakelijk, er kan gekozen worden voor 1 woning. Let wel, gezien er maar 1 kadastraal perceel is, zou in dat geval eerst een splitsing moeten aangevraagd worden, voordat er een stedenbouwkundige aanvraag voor herbouw zou komen. Bij herbouw (opnieuw koppelbouw) zouden meteen beide woningen moeten meegenomen worden, gezien er 5 meter achteruit zou moeten gebouwd worden ter bevordering van de goede ruimtelijke ordening.

Conform de basisrechten voor zonevreemde woningen mag elk van beide nieuwe woningen met eventuele aangebouwde bijgebouwen bij herbouw maximum een volume van 1000 M³ hebben. Het architecturaal karakter van de bestaande woningen moet hierbij gerespecteerd worden (1 bouwlaag, zadeldak, simpele rechthoekige vorm, ...).
Bestaande losstaande bijgebouwen kunnen herbouwd worden, voor zover ze momenteel niet verkrot zijn, voor zover het volume niet uitgebreid wordt en voor zover het bouwplan minstens 75% overlapt met het bestaande bouwplan.
Bij sloop zonder herbouw van de losstaande bijgebouwen mag later een nieuw bijgebouw geplaatst worden met een maximale oppervlakte van 40 M² en een maximale hoogte van 3 M.
Als er dus al grotere losstaande bijgebouwen zouden staan (of een gezamenlijke oppervlakte groter dan 40 M² hebben), kunnen er geen nieuwe meer bijgezet worden.

Financiële info

Prijs Info op kantoor

Geografische info

Adres Boomgaardstraat 17-19
Gemeente Oostrozebeke (8780)
Omgeving Platteland

Overige Info

Vrij op bij akte na betaling

EPC gegevens

EPC n° 20130717-0001408928-00000010-5
EPC waarde 1004 kWh/m²
1004

Bebouwing

Bebouwing open
Grond oppervlakte 2782 m²
Perceelbreedte 35 m
Gevelbreedte 35 m
Kadastraleafdeling 37010
Kadastralesectie A
Kadastraleaard Huis
Perceelnummer 0434F

Ruimtelijke ordening

Bouwvergunning Nee
Recente bestemming Agrarisch gebied
Dagvaardingen Nee
Voorkooprecht Ja
Huisnummer 17 is sedert 13/12/2012 opgenomen in het leegstandsregister.
Verkavelingsvergunning Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Ja
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee

Panden in de buurt